Bolu’nun yöresel ürünlerinin yer aldığı ve Mengenli Akademik Personelin sergiledikleri şovlar katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Bolu, 71 ülkeden katılımcı çeken Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda, turizm potansiyelini yerli ve yabancı ziyaretçilere tanıtıyor.

22-25 Ocak tarihleri arasında Tüyap Fuar Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlayacak olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 71 ülke, 4 bin 500'ü aşkın kurum, kuruluş ve beldenin katılımlarıyla kapılarını açtı.

Bolu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile düzenlenen ve turizm profesyonellerinin uluslararası buluşma platformu olarak nitelendirilen fuarda bir stant açarak tanıtımını yaptı.

Mengenli Akademik Aşçılar sanatlarını konuşturdu

Turizmde marka kent olma yolunda önemli adımlar atan Bolu, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’na bağlı il ve ilçelerin bulunduğu salonda yer alan standıyla ziyaretçilerin ilgisini çekti. “Tabiatın Kucağında Bolu” temasının işlendiği stantta yer alan ve kabak soyularak şekil verilen Bolu’nun simgelerinden Köroğlu figürü, standı gezen fuar katılımcılarınca beğeniyle karşılandı. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da, AİBÜ Mengen Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Berker ÇİFTÇİ tarafından yapılan figürün yanında bulunan bir başka kabağa şekil vererek, öğrencilerin çalışmasına katıldı. Öğretim görevlileri Fuat BAYRAM ve Öğretim GörevlisiAli Kemal KEMER'in hazırlamış olduğu köroğlu figürlü pasta yoğun ilgi gördü.

Dört gün devam eden fuarda Bolu’nun turizm potansiyeli, doğa turizmi, doğa sporları turizmi, kış turizmi, sağlık ve termal turizmi hakkında yerli ve yabancı fuar ziyaretçilerine, seyahat acentelerine ve turizm yatırımcılarına bilgiler verildi.

Turizm sektöründe marka ürünlerin geliştirilmesi, yerel markalaşmanın sağlanması ve tanıtımı ile turizmin gelişmesi stratejilerinin hayata geçirilmesine katkı veren EMITT Fuarı, ilk iki gün turizm profesyonellerine, son iki gün ise halka açık olarak tamamlandı.