2016 EMİTT FUARINDA BAL KABAKLARINDAN YAPILAN HEYKELLER DAMGA VURDU

Dünyanın en büyük turizm fuarları arasında gösterilen, Uluslararası Doğu Akdeniz ( EMİTT) Fuarı’na katılan şehirler farklı yöntemlerle illerinin tanıtımını yapıyor. Ancak o şehirlerden birisi var ki, aşçılık hocalarıyla heykeltıraşlara taş çıkartıyor.

Bolu’nun aşçılar diyarı Mengen ilçesinde bulunan, Mengen Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlileri, Berker Çiftçi, Ali Kemal Kemer ve Fuat Bayram iki yıldır EMİTT Turizm Fuarı’ndaki Bolu standında sergiledikleri hünerleriyle adeta heykeltıraşları imrendiriyor.

EMİTT-Bolu Kabak Heykeller Bolu’nun yemek kültürünün tanıtımına farklı bir konsept katan üç genç akademisyen, kabaktan yaptıkları heykellerle fuarı gezen ziyaretçileri kendilerine hayran bırakıyor. Berker Çiftçi, Fuat Bayram ve Ali Kemal Kemer çalışmalarında ise, Akşemseddin ve Köroğlu gibi şehre ve Türk Tarihine mal olmuş önemli figürleri ön plana çıkartıyor

“BAL KABAKLARINDAN YAPILAN HEYKELLER YOĞUN İLGİ GÖRDÜ”

Bal kabağından yapılan heykellerin vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgi gördüğünü söyleyen Mert, “Bu gün çok ilgi gördü, dünde aynı şekilde ilgi görmüştü. Bilindiği üzere mutfağın mimarları Bolu’dan çıkıyor. Biz bu figürleri genellikle Bolu’nun tanıtımında kullanıyoruz, ancak iki yıldır Mengen Meslek Yüksekokulu’muzun başarılı öğretim görevlileri sanatlarını farklı bir şekilde icra ediyor ve yaptıkları heykeller vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Ustalarımız burada bir çizgi film kahramanını da yaptılar. Çocuklar özellikle onun yanında fotoğraf çektirmek istiyorlar. Büyükler ise büyük bir hayranlıkla inceliyorlar, normalde bir heykeltıraştan beklenen bu ince çalışmayı burada hocalarımız sergilediler” diye konuştu.

“TABİATIN KALBİ BOLU”

Bolu’nun tabiatla iç içe olduğu bir il olduğunu söyleyen Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert ise yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 20 yıldır devam eden EMİTT Fuarı’nda Bolu olarak 17 yıldır yer alıyoruz. Bu güne kadar kültür, sanat ve turizm alanında birçok çalışmaya imza attık. Bolu birçok açıdan turistik değerlere ve zenginliğe sahip bir şehir. Bunları kısaca özetlememiz Köroğlu gerekirse; Mengen ilçemiz ise yalnızca Türkiye’nin değil tüm dünyanın da bildiği gibi Akşemseddin aşçılarıyla ünlü bir ilçemiz, Osmanlı döneminde saray aşçılarının hepsi Bolu’dan çıkmış. Ayrıca ilimiz son dönemde tüm Türk Dünyasının ortak değeri haline gelmeye başlayan Köroğlu gibi bir kahramana sahip.. Kartal kaya Kayak Merkezimiz ise kış turizmi açısından ülkemizin en önemli noktalarından biri. Bolu olarak bu yaptığımız tanıtım faaliyetlerinin olumlu sonuçlarını alıyoruz. Şehrimize gelen yerli ve yabancı turist sayısı her geçen gün

artıyor. Bolu ülkemizin nadide illerinden bir tanesi, dünyada eşi benzeri görülmeyen değerleri içerisinde barındırıyor. Biz Bolu’muza ‘tabiatın kalbi’ diyoruz. Biz bu fuara gelen ya da gelemeyen herkesi Bolu’muza bekliyoruz” dedi.

ALINTI….http://diyariturk.com/index.php/2016/01/30/bu-adamlar-resmen-sanatci/