"Gelenekten Geleceğe Mengen Aşçılık Paneli" Gerçekleşti

14 Mart 2025 Cuma

Türkiye’nin gastronomi merkezi olarak kabul edilen Mengen, bugün önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. BAİBÜ Mengen Kampüsü’nde düzenlenen "Gelenekten Geleceğe Mengen Aşçılık Paneli", aşçılık alanında deneyimli isimleri ve geleceğin şef adaylarını bir araya getirdi. ASOMDER (Aşçılık Okulu Mezunları Derneği) tarafından organize edilen etkinliğe Mengen Kaymakamı ve Mengen Belediye Başkanı da katılım sağlayarak panelin önemini vurguladı.

         

Panelde, sektörde deneyimli birçok şef ve akademisyen yer aldı. Katılımcılar arasında:

  • Önder Bilen (OWDER OF EKOL FOOD)
  • Murat Aslan (BIG CHEFS MUTFAK KOORDİNATÖRÜ)
  • Soner Kesgin (Swiss ôtel The Bosphorus İstanbul, Executive Chef)
  • Hasan Fehmi Peker (Öztiryakiler Arge Ve Danışman Şef)
  • Dr. Alper Kurnaz (Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi)
  • Levent Demirçakmak (İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğterim Görevlisi)
  • Doç. Dr. Adem Arman (Akdeniz  Üniversitesi)
  • Halil İbrahim Cenk (Woodpeckers Turkey Consept Consultant Chef &Owner)
  • Doç. Dr. Osman Güldemir (Anadolu Üniversitesi)
  • Samet Güney (Prınces Palace resort Executive Chef)
  • Okan Aydemir (Raffles İstanbul, Executive Chef)
  • Özgür Üstün (Four Seasons Hotel, Executive Chef)
  • İbrahim Dinç (Mutfakkitap chef &Owner)
  • Serhat Eliçora (Cvk Park Bosphorus Hotel Istanbul Izaka Terrace Heat Chef)
  • Emre Karakafa (Harmony Green Vıllage, Executive Chef)
  • Doğukan Kara (Hacıa Sofıa Mansıons Istanbul Curıo Collectıon By Hilton, Executive Chef)
  • Mert Abaylar (D Marıs Bay Datça Penınsula Otel,Pastry Senıour sous Chef)

           

Panelin moderatörlüğünü Murat Aslan üstlendi. Şefler, aşçılık mesleğine başlama hikayelerini, sektör deneyimlerini ve genç şef adaylarına tavsiyelerini paylaştı. Etkileşimli geçen panelde, öğrenciler de şeflere doğrudan sorular yönelterek aşçılık kariyeri hakkında bilgi alma fırsatı yakaladı.

             
 

Etkinliğin ardından, Mengen Meslek Yüksekokulu'nda şefler ve davetliler için özel bir iftar yemeği düzenlendi. Özenle hazırlanmış iftar menüsü büyük beğeni topladı. Mengen Kaymakamı ve Belediye Başkanı da bu özel davette yer alarak etkinliğin önemine vurgu yaptı.

                               

Gelenekten geleceğe uzanan bu değerli buluşma, aşçılık eğitimi alan öğrenciler için ilham kaynağı oldu ve sektördeki deneyimli isimlerle doğrudan iletişim kurmalarına olanak tanıdı. ASOMDER’in öncülüğünde gerçekleşen panel, aşçılık mesleğinin gelişimine katkı sağlamak ve gelecek nesillere ışık tutmak adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.