Aşçılık Programı

Aşçılık Programı, 1997 yılında kurulmuş olup, bölüm eğitim-öğretim faaliyetlerini Mengen'de sürdürmektedir. Programın eğitim dili Türkçedir. 2 yıllık ön lisans eğitimi veren Aşçılık bölümü, multidisipliner bir eğitim ve öğretim anlayışı gözeterek uygulama ve teorik bilgileri içeren dersleri sunan mesleki ve akademik ağırlıklı bir bölümdür.

Bölümün amacı, Türk yemek kültürünü dünyaya tanıtacak bilgi ve donanıma sahip nitelikte yiyecek-içecek işletmecileri ve şefler yetiştirerek, akademik beceri düzeyi yüksek mezunlarla, asçılık alanında üniversitemizi marka haline getirmektir. Bu amaçla bölüm öğrencilerine yiyecek- içecek işletmeciliğine ve yemek sanatlarına dair her türlü incelik öğretilmekte, mezun öğrencilerin sektörde ileri gelen kuruluşlarda yer alabilmesi için çalışılmaktadır.

Uygulanan eğitim planı ile mezuniyet aşamasına yaklaşan öğrencilerin iş başında mesleki uygulama dersi kapsamında sektörel bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi ve profesyonel iş hayatına hazırlanması amaçlanmakta; bu amaç doğrultusunda yurtiçi ve yurtdışı sektörel iş birlikleri ile öğrencilere nitelikli bir iş deneyimi fırsatı sunulmaktadır.

Yemek kültürümüzün yurt dışında da en iyi şekilde temsil edilmesi ve tanıtılması amacıyla uygulamalı ve teorik meslek derslerinin yanı sıra dil eğitimine de önem verilmekte, İngilizce dersinin yanı sıra çeşitli seçmeli yabancı dil dersleriyle bu eğitim desteklenmektedir.

Aşçılık Bölümü , 1 doktor öğretim üyesi, 4 öğretim görevlisi oluşan kadrosu ile ön lisans eğitimine devam etmektedir. Bölüm, ofis binası ve sınıflar, uygulama mutfakları, kantin ve yemekhane,