Misyon / Vizyon

Misyon

 

Mengen Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı, Türkiye'de önlisans düzeyinde aşçılık eğitimi veren ilk kurumlardan biri olarak, öğrencilerini mutfak sanatları ve gastronomi alanında mesleki bilgi, beceri ve etik kurallar çerçevesinde yetiştirmeyi hedeflemektedir. Program, öğrencilerin ulusal ve uluslararası mutfaklarda rekabet edebilecek yetkinlikler kazanmasını, meslek etiğine uygun davranmasını ve çağdaş teknolojileri kullanarak sektöre değer katmasını amaçlamaktadır.

 

Vizyon

 

Meslek Yüksekokulumuz, bilim ve teknolojiden, sanat ve spora kadar uzanan geniş bir yelpazede faaliyetlerini sürdüren, girişimci insan kaynağı yetiştiren, iş dünyasının değişen talep koşullarına duyarlı, topluma hizmeti ile ulusal ve uluslararası düzeyde saygın ve öncü bir meslek yüksekokulu olmaktır.

 

Mengen Meslek Yüksekokulu Temel Değerleri

 

Öğrenme Merkezli Olmak

Öğrencilerimizde öğrenme ihtiyacı ortaya çıkarmak suretiyle öğrenme konusunda istekli olmalarını sağlamak.

 

Ortak Akıl ve Katılımcılık

Çalışanlarının bireysel özellik ve ideallerini koruyarak her kademede yönetim süreçlerine katılmasını sağlamak ve tüm paydaşlarının görüş ve düşüncelerine değer vermek.

 

Etik Değerlere Bağlılık

Okulumuz bünyesinde gerçekleştirilen kurumsal ve bireysel tüm faaliyetlerde hukuksal, bilimsel ve ahlaki değerlere uymak.

 

Girişimcilik ve Yenilikçilik

Özgüveni yüksek, yeni fikirlere açık bireyler yetiştirerek katma değeri yüksek yeni ürün ve hizmetler üretmek.

 

Toplumsal Katkı

Eğitim-öğretim faaliyetleri ve araştırma çıktılarıyla toplumsal kalkınmaya destek olmak.

 

Kurumsal Aidiyet

Çalışanların ve öğrencilerin memnuniyetlerini artırarak kurumsal kültürü geliştirmek ve aidiyet duygularını güçlendirmek.

 

Kalite

Eğitim ve kurumsal yönetim iş süreçlerini, kalite standartlarına uygun bir şekilde yürütmek suretiyle güvence altına almak.