2 Michelin Yıldızlı Şef Fatih Tutak, Mengen MYO’da

04 Kasım 2024 Pazartesi

Türk mutfağının uluslararası temsilcisi ve 2 Michelin yıldızına sahip şef Fatih Tutak, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Meslek Yüksekokulu’nda genç aşçılarla bir araya geldi. Etkinlik, okulun Genç Aşçılar Topluluğu tarafından düzenlenen İlham Veren Hikayeler Serisi kapsamında gerçekleştirildi.

Tutak, "Lezzetin Köklerinden Zirveye" başlıklı söyleşisinde kariyerini, Türk mutfağının dünya sahnesindeki önemini ve gastronomiye olan tutkusunu öğrencilere aktardı. Köklerine olan bağlılığını vurgulayan Tutak, eğitim hayatına başladığı Mengen’deki aşçılık okulunun, kariyerindeki dönüm noktası olduğunu belirtti.

Etkinlikte moderatörlük yapan Öğretim Görevlisi Berker Çiftçi, genç aşçı adaylarının sorularını yönlendirdi. İstanbul, Ankara, Kocaeli, Muğla gibi farklı şehirlerden katılım sağlayan öğrenciler, sosyal medya üzerinden de canlı yayına sorular gönderdi.Fatih Tutak, öğrencilere Türk mutfağını sahiplenmeleri ve kendi kimliklerini yaratmaları konusunda cesaret verici mesajlar sundu.