01 Mayıs 2025 Perşembe
Bonna’nın “Yarına da Kalsın” sloganı kapsamında düzenlenen Sürdürülebilir Gastronomi Konferansı, Mengen Meslek Yüksekokulu’nda ilham verici bir güne ev sahipliği yaptı.
Sürdürülebilir gastronomi uzmanı Cansu Dirim’in moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, yeşil yıldız sahibi Şef Bahtiyar Karaduman ile okulumuzun değerli akademisyenleri Doç. Dr. Alper Kurnaz ve Öğr. Gör. Berker Çiftçi bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
Panelin ardından, okulumuzun uygulama mutfağında Berker Çiftçi hocamızın üretimini yaptığı yerli ıza buğdayı ve bu buğdaydan yapılan ekmekler incelendi. Etkinlik, Tohum Ambarı’nda gerçekleştirilen tohum tanıtımıyla sona erdi.
Doğa, toprak ve gelecekle kurulan bu bağ sayesinde, sürdürülebilirliğe dair farkındalığımızı bir adım daha ileri taşıdık.