İŞKUR Gençlik Programı Kapsamında Değerlendirme ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

05 Kasım 2025 Çarşamba


Mengen MYO’da İŞKUR Gençlik Programı Kapsamında Değerlendirme ve Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

 

 

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Meslek Yüksekokulu’nda, İŞKUR Gençlik Programı kapsamında çalışma hakkı kazanan öğrencilerin başvuru belgelerinin incelenmesi, eksikliklerin giderilmesi ve sürecin akreditasyon kriterleriyle uyumlu yürütülmesine ilişkin toplantı 5 Kasım 2025 tarihinde yapıldı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Meslek Yüksekokulu, öğrencilerin istihdam edilebilirliğini artırmaya ve çalışma alışkanlığı kazanmalarına katkı sağlamak amacıyla yürütülen İŞKUR Gençlik Programı kapsamında yeni bir değerlendirme toplantısına ev sahipliği yaptı.

Toplantı, 5 Kasım 2025 tarihinde Mengen MYO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Program kapsamında noter kurasıyla belirlenen öğrencilerin çalışma sürecine başlamadan önce belgelerinin incelenmesi, eksik belgelerin giderilmesi ve işbaşı süreçlerinin koordinasyonu görüşüldü.

Yüksekokul Sekreteri Mustafa Çankaya başkanlığında toplanan komisyon; Öğr. Gör. M. Abdullah Sümmen, Öğr. Gör. Merih Tatlı, Şef Muharrem Temel, Tekniker Selçuk Eroğlu, Öğr. Gör. Sena Ekinci (Yedek), Bilg. İşlt. Muhammet Ali Ayten (Yedek) ve Tekniker Abdullah Emre Sarımsakcı (Yedek)’ten oluştu.

Toplantıda, İŞKUR Gençlik İstihdam Uygulama Programı (İUP) başvurularının takibi, başvuru sürecinin akreditasyon gereklilikleriyle uyumlu yürütülmesi, gerekli belge ve adımların belirlenmesi, iletişim kanallarının oluşturulması, başvuru belgelerindeki eksikliklerin giderilmesi ve sürecin sonraki aşamalarına dair görev paylaşımı konuları ele alındı.

Ayrıca komisyon üyeleri, program kapsamında noter kurasında çalışma hakkı kazanan öğrencilerin belgelerindeki eksiklikleri (nüfus, gelir, ikametgâh, çalışma saatleri vb.) değerlendirerek tamamlanması gereken evrakları belirledi. Toplantı, dilek ve temennilerin ardından kapanışla sona erdi.

Toplantıya, Mengen MYO Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri bölümü Aşçılık Programı ve Pastacılık ve Ekmekçilik Programı ile Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerinden oluşan 60’tan fazla öğrenci de katılım sağlayarak sürece ilişkin bilgilendirildi.